Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Sunday, February 5, 2012

Aku Stress Giler


Cute : Koleksi Nama Untuk Cara Pelik Seekor Kucing Tidur #1 (12 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 07:53 AM PST

Koleksi Cara Pelik Seekor Kucing Tidur #1
Sememangnya kucing memang comel tetapi rasanya lagi comel apabila kita lihat kucing tengah tidur. Tahukah anda sebenarnya terdapat 25 cara kucing ini tidur. Ini adalah bahagian pertama dan bahagian kedua akan menyusul kemudian. Aksi mana kucing anda selalu tidur?

The Full Situp

The Awkward Spoon

The Semicircle

The Sunbather

The Double Bed

The Half-Box

The Backstroker

The Sleeping Baby

The Fur Pile

The Full-Box

The Drunken Radiator

The Sleeping Dog

via : izismile.com

OMG : Koko, Gadis Muka Berbentuk Segi Tiga Dan Mata Besar Dari China (8 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 07:51 AM PST

Koko, Gadis Muka Berbentuk Segi Tiga Dan Mata Besar Dari China
Rupa bentuk gadis ini telah membuat orang ramai di China tertanya sama ada bentuk muka segi tiga adalah selepas pembedahan atau hanya photoshop. Sehingga kini rupa bentuk pelik gadis ini masih belum lagi terjawab. Selain itu, matanya kelihatan lebih besar dari mukanya.Nampak sangat nipunyer... Hehe via : stomp.com.sg

Serius : Lion King-ing, Aksi Meniru Gaya Lion King Menjadi Ikutan Di Internet (10 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 07:49 AM PST

Lupakan semua versi planking atau akdi lain, yang ini lebih comel kerana melibatkan haiwan peliharaan anjing dan kucing. Kali ini, gaya di dalam filem kartun popular Lion King menjadi ikutan orang ramai di internet. Ikutan ini dipanggil 'Lion King-ing.


 via : dailymail

WTF : [Video] Letupan Akibat Bermain Mercun Dalam Penutup Lubang Di China

Posted: 05 Feb 2012 07:48 AM PST

Letupan Akibat Bermain Mercun Dalam Penutup Lubang Di China 
Semua tidak mengena selepas seorang bapa kepada dua orang anak kecil bermain mercun yang dimasukkan ke dalam lubang dan ditutup dengan penutup. Cuba tengok apa yang berlaku dan ini adalah amaran betapa bahayanya mercun.


Cun : Um Lakkana, Model Thailand Tampil Dengan Rambut Hijau #Superb (6 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 07:45 AM PST

Um Lakkana, Model Thailand Tampil Dengan Rambut Hijau #Superb
Model ini tampil dengan cosplay hijau di Pattaya telah membuat ramai pengunjung terpegun melihatnya. Walaupun rambutnya hijau, dia tetap kelihatan cantik. Tak boleh dinafikan orang Asia Tenggara memang cun.
via : asiantown.net

Kreatif : Frozen Tree LED Daripada Rbuan Tempat Letak Beg Plastik IKEA (12 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 07:43 AM PST

Sebanyak 2,400 tempat letak beg plastik IKEA oleh Rationell Variera telah digunakan untuk menghasilkan 'Frozen Tree' yang dinyalakan menggunakan LED. Sebanyak 30 'Frozen Tree' telah dihasilkan dengan ketinggian 3.6 meter tinggi setiap satu.  via : LIKE

Pelik : Semua Model Berambut Kelabu di Madrid Fashion Week (12 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 05:30 AM PST

Semua model catwalk yang memperagakan hasil rekaan Maria Barros tampil dengan rambut kelabu di Madrid Fashion Week.


via : dailymail

WTF : Apabila Pasangan Tak Dapat Dipisahkan Dalam Tren Singapura (2 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 04:47 AM PST

Apabila Pasangan Tak Dapat Dipisahkan Dalam Tren Singapura
Pasangan ini bukan salah kongsi tempat duduk tetapi mereka saling sentuh menyentuh. Ini membuatkan penumpang tidak senang duduk. via : stomp.com.sg

Cool : [Video] Budak Lelaki Kalahkan Semua Penari Lelaki Dalam Satu Majlis

Posted: 05 Feb 2012 04:30 AM PST

Budak Lelaki Kalahkan Semua Penari Lelaki Dalam Satu Majlis
Budak Lelaki ini mampu menari seperti seorang professional dan memikat hati gadis di sebuah majlis. Semua lelaki yang dewasa tewas disebabkan dia. Memang total #WIN.


Cun : Scarlett Johansson Di Malam Anugerah Filem Jerman (5 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 04:25 AM PST

Scarlett Johansson Di Malam Anugerah Filem Jerman
Kalau anda nak tengok gadis yang memang dasarnya cantik, Scarlett Johansson adalah orangnya.  via : dailymail.com

WTF : Cara Terbaru Naik Kenderaan Yang Paling "Selamat" (3 Gambar)

Posted: 05 Feb 2012 02:56 AM PST


Ape kejadahnye nih? Dah takde kerja lain ker? Ke diorang ni dah boring hidup? Kalau tersembam ke belakang cane? Aku pun tak tau kenapa diorang duduk kat cermin kereta macam tu. Mungkin nak tunjuk demo pasal keselamatan jalan raya kot. Sapa berani n bodoh, boleh la try kat Malaysia. HeheSumber : Relax
Cool : [Video] Ketam Memotong Sepitnya Sendiri Setelah Diserang Burung

Posted: 04 Feb 2012 11:15 PM PST


Ketam yang lapar ini cuba untuk mencuri dan memakan anak burung yang baru sahaja menetap. Tetapi malangnya, ibu burung tersebut menyedari dan menghalang ketam-metam tersebut dari mencuri telur mereka. Seekor ketam yang berani telah diserang bertubi-tubi oleh burung-burung tersebut. 

Ketam tersebut cedera teruk di bahagian sepitnya. Tetapi, yang mengejutkan, ketam tersebut mencabut sepitnya yang cedera itu dengan selamber. Memang cool la ketam nih!! respek!


Sumber : Here


WTF : [Video] Iklan Samsung Galaxy Tab Israel Yang Menghina Iran

Posted: 04 Feb 2012 10:42 PM PSTMajlis tinggi Iran akan melarang semua transaksi pembelian produk Samsung di negara tersebut. Hal ini kerana salah satu iklan produk Samsung yang dianggap menghina negara mereka.

Seperti disampaikan pejabat berita Iran Press TV minggu ini, Ketua Majlis Jawatankuasa Tenaga Iran Arsalan Fat'hipour mengatakan, pemerintah ketika ini sedang merancang larangan secara penuh pembelian produk Samsung.

Iklan tersebut dimaklumkan dibuat oleh syarikat tv kabel Israel, HOT. Dalam iklan,digambarkan empat orang pelakon komedi Israel, sedang berada di suatu tempat di Iran. Salah seorang pelakon tersebut mengatakan bahawa negara Iran seperti  "kubangan lumpur".

Berlatarkan Isfahan, dekat pemasangan nuklear ', mereka menyamar memakai tudung menemui seorang agen Mossad yang mengaku bosan tinggal di Iran. Agen tersebut mengatakan, untuk menghilangkan kebosanannya, dia menonton menggunakan Samsung Galaxy Tab.

Seorang pelakon iklan tersebut menekan sebuah butang di skrin yang ternyata meletupkan kemudahan nuklear di belakang mereka.
Pada akhir tayangan seorang dari mereka, menepuk lalat di kepalanya sambil berkata, "dasar Khamenei". Dalam bahasa slang Israel, Khamenei bermaksud serangga pengganggu.

Syarikat Samsung di Korea Selatan dalam kenyataannya, mengatakan bahawa mereka tidak membuat iklan tersebut. Samsung mengatakan bahawa iklan tersebut dibuat oleh syarikat iklan Israel tanpa pengetahuan dan penglibatan Samsung.

"Sebagai sebahagian daripada komuniti global, Samsung menerapkan penghormatan kepada seluruh lapisan masyarakat dan budaya di seluruh dunia,"kata Samsung.

Walaupun demikian, Fat'hipour mengatakan kata maaf syarikat tersebut tidak cukup. Samsung, ujarnya, harus bertanggungjawab diatas perbuatan mereka.

p/s : Memang Israel ni sengaja nak provoke.

Sumber : Here

Amazing : Kalavaara Halli, Tempat Pelancongan Atas Awan (7 Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 10:28 PM PST


Tempat ini dipanggil Kalavaara Halli dan gunung di sini pula dipanggil Kalavaarahalli Betta(juga dipanggil sebagai Skanda Giri). Ia terletak berhampiran Chikkaballapura - sebuah bandar kecil di daerah luar bandar Bangalore.

Sungguh menakjubkan ciptaan tuhan. Sungguh indah dan mendamaikan. Berada disini seperti sedang berada di awan-awangan. Menikmati pemandangan yang cukup berbeza dan hebat. Bertapa besarnya kekuasaan yang Maha Kuasa.
 


Sumber : HereOMG : Pecah Rekod Makan 337 Kepak Ayam Dalam Masa Setengah Jam (5 Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 10:12 PM PST


Biar betik ? Seorang lelaki Jepun telah memecahkan rekod dunia makan kepak ayam paling banyak dalam masa setengah jam. Takeru Kobayashi mengambil masa setengah jam untuk memakan 337 kepak ayam berbanding juara bertahan "Jonathan Superb" Squibb yang memakan 255 kepak ayam dalam tempoh yang sama.

Takeru telah membawa pulang wang hadiah sebanyak USD 20 ribu. Juara bertahan tahun lepas, Jonathan hanya mampu berada di tempat ke-4 dan menghabiskan kurang dari 271 kepak ayam.

p/s : Memang gila la mamat ni. Macam mane la perut dia dapat masuk 337 kepak ayam. Aku makan dinner plate pun tak abis kot.

Sumbe : Here
Kreatif :Seni Penutup Lubang di Jepun (12 Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 09:39 PM PST

Kenapa di Jepun penutup ini boleh dihias sebegitu cantik? Negara kita pula semua penutup agak berkarat. Tapi takut juga kalau cantik sangat nanti kena curi pulak. via : izismile.com

Kreatif : Egg City, Bandar Miniature Daripada Ribuan Biji Telur Ayam di Holland (8 Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 07:43 PM PST

Di Groninger, Holland seorang lelaki dari China telah membina bandar miniature menggunakan ribuan biji telur. Yang paling menarik adalah dia membina ini tanpa menggunakan gam bagi sambung dua biji telur. Dia menggunakan teknik bagi membolehkan telur ini berada dalam keadaan seimbang. Ramai pengunjung ke muzium ini hanya untuk melihat betapa mantap 'egg City' ini.


 via : itsmyview

Serius : Lelaki, Adakah Kenyataan Saintis Ini Betul dan Fakta? (Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 07:19 PM PST

Lelaki, Adakah Kenyataan Saintis Ini Betul dan Fakta?
Apa komen semua lelaki?


OMG : [Video] Parking Kereta Audi R8 yang #Fail

Posted: 04 Feb 2012 07:17 PM PST

Parking Kereta Audi R8 yang #Fail
Disebabkan insiden ini, pemilik kereta ini terpaksa membayar beribu-ribu untuk atur kereta Audi ini.


Pelik : Apa Benda Lelaki itu Makan? (Gambar)

Posted: 04 Feb 2012 07:13 PM PST

Apa Benda Lelaki itu Makan?
Siapa dapat bagitahu dengan admin sebab kami tak tahu.Serius : [Video] Lelaki Ini Pengsan Setiap Kali Dia Digeletek

Posted: 04 Feb 2012 07:03 PM PST

Lelaki Ini Pengsan Setiap Kali Dia Digeletek
Badan nampak tough tapi setiap kali kena geletek, lelaki ini akan pengsan untuk 2 minit.


{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment