Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Friday, April 6, 2012

Aku Stress Giler


Cute : Rupa Gadis Dan Anjingnya Selepas 10 Tahun (3 Gambar)

Posted: 06 Apr 2012 08:49 AM PDT

Rupa Gadis Dan Anjingnya Selepas 10 Tahun
Ini tahun gambar diambil 1998, 2005 dan 2008


Genius : Mari Lihat Cara China Hasilkan DVD Ciplak Untuk XBox360 Dan PS3 (8 Gambar)

Posted: 06 Apr 2012 08:41 AM PDT

Beberapa hari yang lepas, sebuah pejabat untuk hasilkan DVD ciplak untuk Microsoft Xbox360 dan Sony Playstation 3 telah diserbu sekitar selatan China. Pejabat ini dikatakan berada di dalam sebuah shopping mall. Apa yang dilakukan di pejabat ni adalah menyalin semua data dari DVD original dan kemudian menghasilkan DVD ciplak untuk dijual dengan harga murah. DVD ciplak ini termasuk untuk Xbox360, PS3, Wii, dan banyak lagi. 

Cool : Perayaan La Candelaria Di Sepanyol Dengan Pakaian Yang Pelik (6 Gambar)

Posted: 06 Apr 2012 08:27 AM PDT

Satu lagi sambutan besaran di Sepanyol adalah La Candelaria yang disambut bagi mengingati hari Maria dan Yusuf membawa Jesus ke Gereja di Jerusalem. Sambutan ini akan disambut dengan perarakan dengan memakai pakaian yang dikatakan merupai ahli 'Ku Klax Klan'. Pakaian tersebut telah membuat negara AS risau kerana mereka sangat anti dengan ahli KKK. Tetapi sambutan ini telah wujud sebelum KKK mulai dikenali.OMG : [Video] Apa Pengadil Ini Nak Lakukan Pada Gadis itu?

Posted: 06 Apr 2012 04:45 AM PDT

Apa Pengadil Ini Nak Lakukan Pada Gadis itu?
Nasib baik gadis tersebut tak marah..
Sengaja atau tidak?


OMG : Kanak-Kanak 10 Tahun Lahirkan Bayi Di Bogota

Posted: 06 Apr 2012 04:44 AM PDT


BOGOTA -  Di saat rakan-rakan sebayanya masih bermain dengan anak patung, seorang kanak-kanak perempuan berumur 10 tahun di Colombia telah pun menjadi ibu kepada bayi perempuan seberat 2.3 kilogram.

Kanak-kanak puak peribumi Wayuu, yang tinggal di Semenanjung La Guajira, utara Colombia itu, dikejarkan ke hospital selepas sakit perut kerana kontraksi dan terpaksa menjalani proses kelahiran secara pembedahan Caesarean.

Doktor berkata, kanak-kanak itu tiba di hospital dalam keadaan pendarahan serta meraung kesakitan kerana kontraksi yang dialaminya, malah usia kandungannya mencecah 39 minggu berbanding usia kandungan normal iaitu 38 minggu.

Pihak polis mungkin boleh mendakwa bapa ibu muda itu kerana membenarkan seks bawah umur, tetapi kaum Wayuu diberi beberapa perlindungan membenarkan mereka mengekalkan kedaulatan dan warisan budaya tertentu termasuk melahirkan anak di usia sangat muda.

Di samping itu, masyarakat masih membisu dalam mendedahkan identiti si bapa bayi itu walaupun akhbar-akhbar Colombia mengeluarkan spekulasi bahawa suspek merupakan seorang remaja lelaki berumur 15 tahun, selain percaya ia seorang lelaki dewasa 30-an.

Bagaimanapun, kes tersebut mendapat kritikan hebat pengarah hospital di mana dia melahirkan bahawa memang ada kanak-kanak lain daripada kaum Wayuu pernah melahirkan anak, namun tindakan itu tidak sepatutnya berlaku dalam usia terlalu muda yang masih dalam alam permainan dan persekolahan.

p/s : Ish3.. kesian dgn budak tu,, tradisi punye pasal.. 

Sumber : Here


Superb : [Video] Teknologi Masa Depan Dari Google, "Project Glass" (5 Gambar)

Posted: 06 Apr 2012 03:52 AM PDT

Project Glass merupakan project masa depan yang sedang dibangunkan oleh syarikat Google. MEreka membangunkan idea untuk mencipta sejenis Goggle atau cermin mata yang dapat berkomunikasi, menunjukkan lokasi dan bermacam-macam lagi. Jom kita layan gambar dan video kat bawah ni. Superb..google-glasses7
google-glasses4
google-glasses3
google-glasses5
p/s : Mungkin di masa hadapan kehidupan manusia dah tak macam sekarang. Semuanya bergantung kepada teknologi. Tapi project ni memang superb.

Sumber : Here


Cute : Artis Kpop, Rania Dalam Majalah Maxim Korea (10 Gambar)

Posted: 05 Apr 2012 09:42 PM PDT

Artis Kpop, Rania Dalam Majalah Maxim Korea


WTF : Apabila Remaja Terlalu Gersang Di Tangga Apartment Sekitar Singapura (8 Gambar)

Posted: 05 Apr 2012 09:02 PM PDT

Apabila Remaja Terlalu Gersang Di Tangga Apartment Sekitar Singapura.
Seorang penghuni apartment sekitar Singapura yang tengah mencuci pinggan terkejut melihat aksi gersang pasangan remaja ini di apartment seberangnya. Mereka langsung tidak hiraukan orang di sekitar apartment tersebut. Apa dah jadi dengan ramaja dunia sekarang? Ini bukan sahaja di negara jiran tetapi juga berlaku di negara kita.  via : stomp.com.sg

OMG : Bahaya Internet Dating Dan Cara 'Gadis Seksi' Menipu Orang Ramai (12 Gambar)

Posted: 05 Apr 2012 08:53 PM PDT

Bahaya Internet Dating Dan Cara 'Gadis Seksi' Menipu Orang Ramai
Ada yang sanggup nak internet dating setiap masa tetapi cuba tengok sendiri sebelum terjebak kerana anda mungkin salah seorang daripada mangsa penipuan.


Genius : Muka Ini Memang Sangat 'Damn' #Epic (Gambar)

Posted: 05 Apr 2012 08:47 PM PDT

Muka Ini Memang Sangat 'Damn' #Epic
Nak cubalah lepas ini..


{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment