Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Saturday, June 23, 2012

Aku Stress Giler


Artis : Apabila Hijab Julia Perez Tertanggal Di Mekah (2 Gambar)

Posted: 23 Jun 2012 05:41 AM PDT


Sembilan hari selepas berada di Tanah Suci Mekah bagi menunaikan Umrah bersama keluarga, kelibat penyanyi dan pelakon sensasi dari seberang pastinya dinantikan oleh wartawan yang ingin bertanyakan mengenai pengalamannya di sana.

"Setibanya di Mekkah, saya terus menunaikan solat. Sedih sangat dan ini merupakan satu-satunya tempat yang buat saya tidak berhenti menangis," ujar penyanyi 'Belah Duren' ini dipetik dari laman Kapanlagi.com.

Tambahnya lagi, sebelum berangkat ke Tanah Suci, Jupe menyimpan hasrat untuk menyentuh Kaabah dan hasratnya tercapai pada hari pertama dia berada di sana.

Walaubagaimanapun, artis sensasi ini punya kisah menarik untuk dikongsi.

"Hari pertama saya bisa menyentuh Kaabah dan dalam hati saya berkata, "Ya Allah, aku sangat beruntung kerana dapat menjejakkan kaki ke sini, lalu saya berniat mahu mencium Hajar Aswad.


"Pada hari ketiga, saya berjaya mencium Hajar Aswad namun ketika mencium batu hitam yang terletak di sebelah tenggara Kaabah itu, hijab saya terbuka gara-gara ditarik oleh seorang wanita. Semuanya terlepas.

"Banyak yang mengharapkan untuk berada betul-betul di hadapan Hajar Aswad seperti saya ketika itu. Orang-orang di belakang saya berebut-rebut untuk mencium Hajar Aswad. Saya nangis dan cuma berdoa agar dosa saya diampuni, doa soal jodoh, rezeki dan sebagainya saya sudah tidak ingat lagi. Tidak dapat menahan tolakan, saya akhirnya berundur, " cerita pelakon filem 'Arwah Goyang Karawang ini lagi.

p/s : Tak paham aku artis Indonesia nih.. balik dari umrah pun pakai macam tu ke? ish3.. tersembul biji mata tengok.. 
Sumber : Here


OMG : Ada Apa Dalam Almari Tu? (4 Gambar)

Posted: 23 Jun 2012 05:10 AM PDT

Adalah perkara biasa bagi budak asrama terutama lelaki yang mempunyai bilik yang bersepah. Kalau bilik pun bersepah, apatah lagi dalam almari diorang. Kalau setakat lipas tu tak payah nak cerita la. Memang bersarang dalam almari tu. Tapi kes kat bawah ni lain sket.. Memang terbaek!!


p/s : Giler ah.. 

Sumber : here


Info : Awas! Pen Ujian Arus Elektrik Tiruan (6 Gambar)

Posted: 23 Jun 2012 05:00 AM PDT

Bagi mereka yang ingin membeli alat-alat kelengkapan elektrik, sila berhati-hati yer. Jangan mudah tertipu dengan harga yang murah. Terbaru, satu pen ujian arus elektrik (Electric Test Pen) jenama Philips yang palsu telah beredar di pasaran.


Alat tiruan ini mempunyai lambang dan cap logo yang serupa seperti jenama Philips. Ia nya dilaporkan telah pun dijual secara meluas di kedai-kedai hardware dengan harga yang sama dengan jenama Philips yang original iaitu RM8.

Cara untuk membezakan antara yang original dan palsu, alat yang original dijual dalam bentuk bungkusan standard Philips, manakala yang palsu dijual dalam bekas plastik lutsinar.

Logo palsu nya pula hanya mempunyai dua garisan 'ombak' dan bintang serta perkataan "Made in Gamany" pada pemegangnya, manakala yang original sepatutnya mempunyai 3 garisan 'ombak' dan perkataan "Made in Germany".

Alat tiruan ini amat berbahaya dan elakkan daripada membelinya.


p/s : Ingat, murah tak semetinya selamat.. sila periksa betul-betul sebelum membeli.. 

Sumber : Here
Kreatif : Cipta Motor Daripada Kayu Dan Tanduk (5 Gambar)

Posted: 23 Jun 2012 03:44 AM PDT

Istvan Puskas seorang peminat motorsikal dari Hungary telah membina sebuah motorsikal unik yang diperbuat daripada kayu "Black Locust". Dia mengambil masa kira-kira dua tahun untuk membina motorsikal tersebut dan dia memilih kayu "Black Locust" kerana sifatnya yang tahan terhadap cuaca.

Bukan sahaja kayu digunakan dalam penghasilan motorsikal tersebut tetapi tanduk lembu digunakan sebagai ekzos dan handle manakala tanduk rusa digunakan sebagai dekorasi pada motorsikal tersebut. Enjin Fiat telah diletakkan pada motorskal tersebut untuk menggerakkannya.

 
Sumber : Here

OMG : Ibu Dan Anak Yang Paling Berani Di Dunia (3 Gambar)

Posted: 23 Jun 2012 03:23 AM PDT
p/s : Hehe.. brani gler beb... 

Sumber : Here

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment