Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Saturday, June 9, 2012

Aku Stress Giler


WTF : Cara Remaja Nak Terkenal Dalam Facebook Zaman Kini (2 Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 09:04 AM PDT

Cara Remaja Nak Terkenal Dalam Facebook Zaman Kini.
Nama baru je teman lelaki dan wanita tetapi dah buat macam-macam dalam Facebook untuk terkenal. Cuba tengok sendiri gambar pasangan ini yang sanggup tak berbaju. Gambar ini pula dengan tanpa rasa takut muat naik ke dalam Facebook. WTF!Review : Samsung Galaxy Note Percuma Untuk Rakan Facebook!!

Posted: 09 Jun 2012 03:56 AM PDT


Kami dari pihak akustressgiler baru sahaja dapat satu berita bagaimana anda rakan - rakan di Facebook boleh dapat SAMSUNG GALAXY NOTE SECARA PERCUMA !!
Anda 3 cara mudah bagaimana anda boleh MENANG ! 

Di facebook kita mempunyai 12juta pengguna ada cara bagaimana 0.0001% anda boleh
memiliki samsung note secara percuma.

Ada cara bagaimana anda boleh menjana pendapatan sambil dapat hadiah samsung dengan menggunakan sistem di facebook Dan yang paling penting , anda dapat belajar menggunakan facebook untuk memasarkan produk atau service perniagaan yang anda ada

Semua terjawab di video yang di sediakan di akaun yang telah anda buka.

Langkah 1  LIKE Button biru

Langkah 2 Anda hanya isi Borang Keahlian

Langkah 3 Anda perlu play video di akaun keahlian

ada sila fahamkan video yang perlu anda fahamkan

WTF : Ternak Siput Babi Untuk Dijadikan Makanan (12 Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 03:19 AM PDT

Siput babi adalah sejenis binatang yang bergerak perlahan dan dianggap menggelikan oleh sesetengah orang. Di Latvia, siput babi diternak di ladang kerana siput babi merupakan sejenis makanan bagi orang-orang di sana. Erk..


Sumber : Here
 

OMG : Beginilah Rupa Kaki Penari Ballet Professional (2 Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 02:58 AM PDT

Seorang penari ballet harus mempunyai skill yang tinggi serta latihan yang ketat untuk menjadi seorang penari ballet professional. Jom tengok apa jadi pada kaki penari ballet kat bawah ni.. Horror beb..p/s : Pergh.. macam kaki zombie.. 

Sumber : Here

Sejarah : Mengapa Utara Tidak Ditawan Portugis? (Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 01:56 AM PDT


1508: Alfonso de al buqurque menyampaikan hasratnya kepada Raja portugis untuk meluaskan pegaruhnya ke AsiaTenggara (Melaka pusat perdagangan Asia tenggara ketika itu) dan juga laluan penting perdagangan timur barat. Raja Portugis bersetuju untuk menyediakan kemudahan bala tentera 158 buah kapal, 15300 (anggaran) bala tentera.

1509: Portugis menghantar perisik keMelaka untuk mengetahui keadaan kekuatan pertahanan disana.

Oct 1511: Alfonso berjaya menawan Melaka setelah berhempas pulas melawan 5 pahlawan melayu terhandal (Hang Tuah,Hang Lekir, Hang Lekiu,Hang Jebat Dan Hang Kasturi) ini adalah mimpi ngeri bagi pihak Alfonso, untuk menawan Melaka serta berlawan dengan 5 Hang bersaudara,mereka perlu mendapat askar tambahan setelah 15k askarnya terkorban dalampertempuran selama 6 Hari itu dengan 5 Hang bersaudara. Akhirnya dapat juga menawan Melaka setelah hampir kecewa dan berputus asa.

1512: Setahun 2 bulan kemudian Alfonso ingin meluaskan kekuasaannya ke Perlis, Kedah Dan P.Pinang, yang ketikaitu adalah pusat pegeluaran tebu untuk gula rantau ini.

Feb 1512: Alfonso menghantar perisik ke Perlis, Kedah Dan Pulau Pinang untuk mengetahui kekuatan bala tentera disana mengikut sejarah, perisiknya telah ke kedai kopi sekitar untuk mendapat segala maklumat yang diperlukan.

Seminggu selepas itu..

FEB 1512: Perisik balik ke Melaka untuk memberitakan hasil risikan kepada Alfonso. Di bawah adalah perbualan percakapan antara perisik dengan Alfonso yang selama ini Cuba disembunyikandalam buku sejarah.

Perisik 1.2.3: selamat pagi tuan (sambil bertabik)
Alfonso: selamat pagi
Perisik 1: Begini lah tuan, lupakan saja niat tuan untuk menawan Perlis, Kedah Dan Pulau Pinang
Alfonso: Kenapa kuat sangatkah mereka itu..? ( dengan nadamarah Dan bongkak)
Perisik 2: Untuk menawan Melaka yang mempunyai 5 pahlawan terhandal Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Kasturi, Hang Lekir Dan Hang Lekiu pun kita kehilangan hampir 15k bala tentera, inikan pula kita nak menawan Perlis, Kedah dan P.Pinang yang mempunyai beribu ribu hang!
Perisik 3: Betoi tu tuan. Antaranya:

Hang sihat, hang buat apa, hang apak habar, hang lagu mana, hang nak pi mana, hang kat mana, hang singgah dulu, bapak hang, mak hang, adik hang, tok hang dan macam macam lagi hang Ada kat sana..
Mendengar hasil risikan itu Alfonso pun tak jadi nak pi serang disebabkan pengalamannya sebelum ini bersama 5 pahlawan melayu Melaka amat ngeri, inikan pula nak berhadapan beribu-ribu hang kat situ.

Lagi….
Lagi…
Hang dok buat apa laei…

Sumber : PenPatah

OMG : Bubur Ayam Tempatan Yang Sangat Unik? (2 Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 01:45 AM PDT

Bubur Ayam Tempatan Yang Sangat Unik?
Mari rasa bubur ayam ini...WTF : Geese's Day, Hari 'Menyeksa' Angsa Di Lekeitio (8 Gambar)

Posted: 09 Jun 2012 12:21 AM PDT

Geese's Day, Hari 'Menyeksa' Angsa Di Lekeitio.
Festival pelik ini dipanggil Antzar Eguna atau Geese's Day diraikan setiap tahun di Utara Sepanyol sekitar Kampung Basque, Lekeitio. Kenapa admin nyatakan menyeksa angsa kerana satu pertandingan akan dilangsung pada hari tersebut. Pertandingan ini memerlukan setiap peserta untuk lompat dari bot dan kemudian bergayut pada tali dengan memegang kepala seekor angsa. Selepas itu, peserta akan dilepaskan ke dalam laut dan peserta yang tahan paling lama pada angsa adalah juara. Jangan risau selepas mendapat aduan orang pertandingan ini menggunakan bangkai angsa tetapi sebelum ini hanya angsa hidup yang digunakan. 


Cool : Rekabentuk Bangunan Yang Mantap Untuk Masa Depan (12 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 11:40 PM PDT

Rekabentuk Bangunan Yang Mantap Untuk Masa Depan.
Bangunan ini telah dilakar dan sebahagiannya telah dirancang. Memang rekabentuk yang sangat menarik dan unik tetapi adakah anda percaya semua ini mampu dihasilkan?

Kesian : Binatang Pun Tahu Erti Kasih Sayang (4 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 10:40 PM PDT


Peristiwa menarik dan mengharukan bermula apabila seekor anak monyet cuba melintas jalan raya yang sedang sibuk dengan kenderaan yang lalu-lalang untuk mendapatkan makanan di seberang jalan tanpa disedari oleh ibunya. Setelah menyedari anaknya dalam keadaan bahaya si ibu terus mendapatkan anaknya daripada dilanggar kenderaan ...tetapi bahaya yang lebih menakutkan pula terpaksa dihadapi oleh si ibu monyet ini.Seekor anjing liar garang yang sedang kelaparan tiba-tiba meluru ke arah anaknya. Tanpa menghiraukan keselamatannya ibu monyet terus menyerang dan menggigit anjing berkenaan. Nasib menyebelahi kedua-duanya apabila si anjing menyerah kalah dan beredar dari situ. 


p/s : Manusia sekarang ada lebih teruk daripada binatang.. ish3.. sayangilah anak anda.. 

Sumber : Here


Fakta : Semua Tempat Dia Nak Check-In.. (Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 09:27 PM PDT

Memang ade ramai manusia yang macam Joyah K-Pop kat bawah ni. Setiap sat nak check in.. sampai berak pun nak check in jugak.. haha.. Ntah apa2 la korang..


p/s : Sapa yang ada buat macam kat atas ni? Hoho..

Sumber : Here

Serius : Reaksi Gadis Remaja Semasa Bertemu Ketua Korea Utara Kim Jong Un (5 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 09:25 PM PDT

Reaksi Gadis Remaja Semasa Bertemu Ketua Korea Utara Kim Jong Un.
Kalau di negara lain, ini hanya berlaku kalau gadis remaja ini berjumpa dengan Justin Bieber tetapi di Korea Utara lain ceritanya. Di sana Justin Bieber langsung tidak diperlukan kerana kehadiran Ketua Negara Korea Utara Kim Jung Un sudah cukup membuat ramai gadis menangis. 
Tetapi admin masih tertanya adakah ini semua benar dan bukan lakonan? Hmmmm...

Cool : [Video] Anda Perlu Magik Untuk Buat Tarian Gelang Ini

Posted: 08 Jun 2012 09:18 PM PDT

Anda Perlu Magik Untuk Buat Tarian Gelang Ini.
How on earth did he perform that so smoothly?


Cool : Motosikal "Penunda" Polis Yang #Cool Di Jepun (4 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 09:18 PM PDT


Motosikal Honda Goldwing ini adalah milik pasukan polis di Jepun. Apa yang menarik, motosikal polis ini dilengkapi dengan besi penunda hidrolik di bahagian belakangnya yang dapat menunda kereta. Jom tengok gambar kat bawah untuk memahami dengan lebih jelas.
p/s : Macam transformers beb..

Sumber : HereOMG : [Video] #Kreatif Minta Cerai Melalui Tarian Dan Nyanyian

Posted: 08 Jun 2012 09:12 PM PDT

 #Kreatif Minta Cerai Melalui Tarian Dan Nyanyian.
Untuk kali pertama di dunia, untuk minta cerai, satu tarian serta nyanyian telah dirancang oleh si isteri untuk suaminya. Isteri ini memberitahu suaminya yang dia merancang sesuatu untuk hari ulang tahun perkahwinan mereka. Jadi ini adalah kejutan dia.. Penceraian!!Serius : Crowd Surfing Memang Membahayakan Untuk Artis Wanita (2 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 09:03 PM PDT

Crowd Surfing Memang Membahayakan Untuk Artis Wanita.
Kenapa? tengok sendiri pada gambar di bawah ini..Lawak : [Video] Gadis Shuffle Yang Teramat FAIL Dan #OverConfident

Posted: 08 Jun 2012 08:49 PM PDT

Gadis #Shuffle Yang Teramat FAIL Dan #OverConfident.
Gadis ini merakam dan muat naik video ini ke dalam Youtube untuk menunjukkan betapa pandai dia shuffle. Tetapi penghujungnya....
Kesian : Budak Kecil Dipenuhi Dengan Bulu Tebal Di China (3 Gambar)

Posted: 08 Jun 2012 08:43 PM PDT

Budak Kecil Dipenuhi Dengan Bulu Tebal Di China.
Budak ini telah ditinggalkan oleh ibu bapanya kerana malu dengan bulu tebal yang tumbuh pada anak mereka. Budak ini, Liu Jiangli, 6 tahun mempunyai bulu hitam yang menutup 60% daripada tubuhnya. Dia ditinggalkan oleh ibunya sejak dari usia 2 tahun.Bapanya pula meninggalkannya dengan menghantarnya ke pusat jagaan dan tak pernah kembali untuk menjemputnya. Nasib baik seorang saudaranya muncul dan menjaga Liu yang dijangkiti penyakit Hypertrichosis Universalis. Liu juga sering diejek dan sehingga kita semua orang tak berani ini berkawan dengannya.
p/s: bukan salah dia kalau dia lahir sebegini, kenapa ibu bapa nak tinggalkan dia? 

 via : the sun

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment