Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Sunday, June 17, 2012

Aku Stress Giler


Cute : Apabila Itik Kuning Gergasi Muncul Di Perancis (6 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 06:09 AM PDT


Seorang artis Dutch, Florentijn Hofman telah membina seekor itik kuning gergasi yang menyerupai mainan kanak-kanak. Itik kuning setinggi 25 meter ini dilepaskan di tasik dan terusan di pelbagai bandar di Perancis dan menarik perhatian orang ramai yang melihatnya. Sebelum ini, itik ini telah dilepaskan di bandar-bandar seluruh dunia seperti Osaka dan Sao Paolo. 

Sumber : Here


Kreatif : Seluar Khas Untuk Pergi Berkelah (5 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 05:47 AM PDT


Seluar berkelah yang dinamakan Pic Nic Pants ni direka oleh sebuah syarikat Itali iaitu Acquacalda. Seluar ini dapat dijadikan meja picnic apabila si pemakai duduk dalam keadaan bersila. Selain itu, seluar ini juga dilengkapi dengan pemegang gelas di bahagian poketnya.


Sumber : HereCool : Kolam Lava Di Atas Puncak Gunung Nyiragongo, Congo (10 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 02:53 AM PDT

Gunung Nyiragongo terletak di Taman Negara Virunga, Congo.Gunung ini adalah antara gunung berapi paling aktif di Afrika dan adalah satu daripada lapan gunung berapi di Gunung Virunga. Puncaknya adalah seluas dua kilometer yang menariknya adalah ditengahnya terdapat satu kolam lava. Kolam ini dipanggil Kolam Lava Nyiragongo. Kolam lava ini mempunyai kandungan lava terbanyak di dunia. Gunung berapi ini telah meletus sebanyak 34 kali sejak dari tahun 1882. Lava paling banyak yang pernah mengalir keluar adalah pada 1977 dengan 3250m. Kelajuan lava ini mencecah 100 km./h. Pada tahun 2002, satu kolam lava telah terbentuk hasil daripada letusan gunung berapi. Keluasan kolam lava ini adalah antara 200-1000m dan dalamnya mencecah 2 meter. Walaupun pada tahun tersebut seramai 400,000 orang telah disuruh berpindah tetapi ada juga yang tidak menurut perintah. Seramai 147 orang telah terbunuh apabila gunung berapi ini meletus. Enam bulan kemudian satu lagi letusan berlaku, kali ini satu lagi kolam lava terbentuk. Ianya terletak 250 meter dari kolam lava sebelumnya. Pada Jun 2010, sekumpulan saintis telah menjejak kaki ke atas gunung ini untuk melihat sendiri kolam lava tersebut. Ini adalah gambar yang mereka tangkap.

Cool : Telefon Bimbit Facebook Mungkin Kelihatan Seperti Ini (5 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 01:33 AM PDT

Mungkin ramai dah tahu yang Facebook besar kemungkinan untuk bergabung dengan HTC bagi menghasilkan telefon bimbit Facebook sendiri. Mari lihat satu konsep Telefon Bimbit Facebook yang sangat realistik. Orang ramai juga percaya yang konsep di bawah ini mungkin adalah benar.  

OMG : Wanita Yang Mempunyai Janggut Terpanjang Di Dunia (4 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 01:19 AM PDT


Vivian Wheeler merupakan seorang perempuan yang unik. Apa yang uniknya, dia memiliki janggut yang sangat panjang sehingga telah dinobatkan sebagai perempuan dengan janggut terpanjang di dunia dan telah di catat dalam Guinness Book of Records. Janggutnya mempunyai kepanjangan sebanyak 11 inci atau 27.94 cm.

Vivian yang tinggal di Bakersfield, California dan sudah pun berusia 62 tahun pernah bekerja di dalam sarkas. Vivian dilahirkan dengan mempunyai keadaan hypertrichosis atau dikenali dengan sindrom serigala di mana bulu-bulu atau rambut tumbuh secara berlebihan pada wajah.

Selain itu, Vivian juga dilahirkan sebagai hermaphrodite atau orang yang memiliki 2 jenis kelamin. Namun ketika masih kecil, ibu nya telah meminta doktor untuk membuang alat kelamin lelaki kerana ibu nya amat inginkan anak perempuan.

Si ayah juga pernah menyuruhnya keluar dan bekerja di dalam bidang pertunjukkan ketika dia masih berusia 5 tahun – dengan gaji $1,000 sebulan yang di kirim ke rumah – kerana sangat malu dengan keadaan Vivian.

Vivian sendiri pernah memiliki seorang anak lelaki bernama Richard Lorenc, 33 tahun, di mana semasa anak nya itu berusia 3 tahun, Richard telah diambil dari jagaan Vivian dan kemudian di letak di bawah jagaan orang lain ketika berusia 7 tahun.

Namun baru-baru ini, kedua beranak ini berjaya bertemu semula setelah pihak Jabatan Sosial menyiasat selama 6 minggu untuk membolehkan Richard bertemu dengan ibunya semula. 

Vivian pada waktu ini sedang mempertimbangkan untuk meninggalkan rumahnya di California dan tinggal di Kansas, bersama-sama dengan anaknya itu. Sumber : Here

OMG : Trend Terbaru Wanita Masa Kini, "Corset Piercing" (8 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 01:10 AM PDT

Dah jadi lumrah bahawa wanita ni memang suka berhias untuk kelihatan cantik dan menarik di hadapan orang ramai. Tapi kadang-kadang berhias ni boleh menjadi extreme. Tengok je la trend terbaru yang dinamakan Corset Piercing kat bawah nih. Melampau kot..

p/s : One word.. Bodoh! 

Sumber : Here

WTF : Apa Lelaki Ini Buat Pada Gadis Dalam Tren? Hanya Di Asia (2 Gambar)

Posted: 17 Jun 2012 01:09 AM PDT

Apa Lelaki Ini Buat Pada Gadis Dalam Tren? Hanya Di Asia.
Please go and get a room.... stress..

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment