Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Saturday, July 7, 2012

Aku Stress Giler


Kreatif : Apabila Surfboard Dan Kerusi Bergabung (4 Gambar)

Posted: 07 Jul 2012 08:18 AM PDT

Apabila Surfboard Dan Kerusi Bergabung.

Serius : Beginilah Rupa Jalan Di Sarawak Selepas 2 Bulan Seperti Di Yunnan (5 Gambar)

Posted: 07 Jul 2012 08:13 AM PDT

Beginilah Rupa Jalan Di Sarawak Selepas 2 Bulan Seperti Di Yunnan.
Jalan di Yunnan mulai pecah dan retak selepas dua bulan tetapi kerja membaiki langsung tidak dijalankan. Ini memang bahaya kerana jalan ini berada di atas kawasan yang tinggi. 
Begini juga jalan di Sarawak yang dipanggil 'Borneo Highways'. Selepas beberapa minggu, jalan akan mulai rosak dan kemudian menjadi seperti jalan di atas bulan yang penuh dengan kawah.
Cool : Panggung Wayang Percuma Di Tangga Sekitar Auckland, NZ (9 Gambar)

Posted: 07 Jul 2012 08:06 AM PDT

Panggung Wayang Percuma Di Tangga Sekitar Auckland, NZ

OMG : Seseorang Tertinggal Sesuatu Di Dalam Tren (Gambar)

Posted: 07 Jul 2012 07:59 AM PDT

Seseorang Tertinggal Sesuatu Di Dalam Tren.
Mesti orang itu bergegas untuk turun dari tren..


OMG : Apabila orang FAIL English Menulis Status FB (Gambar)

Posted: 07 Jul 2012 02:31 AM PDT

Apabila orang FAIL English Menulis Status FB
Your English is very Failing..


OMG : [Video] Apa Yang Terjadi Kepada Lelaki Ini? *Amaran Kepada Pesakit Jantung*

Posted: 07 Jul 2012 01:52 AM PDT


Sila tonton video kat bawah. Amaran kepada pesakit jantung, jangan sekali-kali play video kat bawah nih. Memang horror dan sangat bahaya!!! View at your own risk.


p/s : Sori beb.. aku pun terkejut gak.. terpaksa share.. hmm..

Sumber : Kawan aku kat facebook.Genius : Apa Gunanya Piramid Kecil Di Setiap Flyover Sekitar China? (4 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 11:44 PM PDT

Apa Gunanya Piramid Kecil Di Setiap Flyover Sekitar China?
Motifnya adalah untuk menghalang orang awam tidur dibawah flyover atau jambatan. 

Kreatif : Lukisan Graffiti Smug One Mampu Memikat Mata Anda (10 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 11:29 PM PDT

Lukisan Graffiti Smug One Mampu Memikat Mata Anda.
Graffiti on the next level...

Mantap : [Video] Moonwalking Paling Awesome Di Atas Jalan Raya

Posted: 06 Jul 2012 11:19 PM PDT

Moonwalking Paling Awesone Di Atas Jalan Raya.


Cool : Behind The Scene Filem 'Man VS Wild' Born Survivor of Bear Grylls (12 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 11:16 PM PDT

Edward Michael 'Bear' Grylls telah dilahirkan pada 7 Jun 1974 adalah seorang pengembara, penulis serta pengacara TV. Dia merupakan pengacara di dalam siaran yang telah menjadi tatapan orang ramai iaitu 'Man VS Wild. Kini siaran TV tersebut telah dijadikan sebuah filem dipanggil 'Born Survivor of Bear Grylls. Mari kita lihat 'Behind The Scene' filem ini. 

Cool : Menara Abraj Al-Bait, Makkah Adalah Menara/Hotel Terbesar Dunia (10 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 08:23 PM PDT

Menara Abraj Al-Bait, Makkah Adalah Menara/Hotel Terbesar Dunia.
Menara Abraj Al-Bait atau lebih dikenali sebagai  "Menara Jam Diraja Mekah" adalah sebuah kompleks yang masih dalam pembinaan di Mekah, Arab Saudi. Pembinaan menara ini dijalankan oleh syarikat pembinaan tersohor Arab Saudi iaitu, Saudi Binladin Group.Jika pembinaan menara ini siap mengikut jadual, ianya akan menjadi salah sebuah menara yang tertinggi di Arab Saudi dan juga merupakan sebuah bangunan hotel yang terbesar dan tertinggi di dunia berdasarkan fakta berikut:
1. Ruang legar yang besar berukuran 1,500,000 m2 (16,150,000 kaki persegi) bersamaan dengan keluasan Terminal 3 di Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai di UAE.
2. Ketinggiannya akan melebihi Emirates Park Towers di Dubai yang kini merupakan sebuah hotel tertinggi di dunia. Ianya bakal menempatkan hotel bertaraf 7 bintang.
3. Menempatkan ruang beribadat yang besar bagi menampung seramai 10,000 orang dalam satu-satu masa.
4. Bakal menjadi bangunan ke dua tertinggi di dunia yang masih dalam pembinaan dan dijangka siap sepenuhnya pada 2011.
5. Menempatkan pusat beli-belah  dan garaj parkir yang boleh menampung ribuan kenderaan pada satu-satu masa.
6. Kawasan kediaman mewah di mana, kawasan kediaman yang paling tinggi terletak pada ketinggian 450 meter dan ianya berada di bawah jam tersebut. Jumlah keseluruhan bagi penempatan kawasan kediaman adalah dianggarkan boleh memuatkan 100,000 orang.
7. Menempatkan jam pada setiap sudut menara (43 × 43 m (141 × 141 kaki) menjadikannya sebagai sebuah jam yang paling besar di dunia.
8. Atap menara adalah 530 m(1,740 kaki) dan ianya bakal menjadikan sebuah menara jam yang paling tinggi di dunia.
9. Ketinggian keseluruhan adalah  601 m (1,972 kaki).Pembinaan menara ini terletak bertentangan dengan Masjidil al Haram yang menempatkan Kaabah yang merupakan salah satu tempat yang paling suci bagi umat Islam. Bagi memulakan projek pembinaan gergasi ini, bangunan bersejarah iaitu Kubu Pertahanan Ajyad di zaman Khalifah Uthmaniyah telah diruntuhkn.
Kini di awal minggu Ramadhan yang lalu bangunan ini sudah memasuki fasa percubaan selama 3 bulan untuk menguji sistem yang dipasang dan lain-lain. Menara yang terletak di kompleks Abraj al-Bait bakal menggunapakai waktu standad Arab Saudi, tiga jam ke hadapan daripada Waktu Rasmi Dunia (Universal Time Standard).
 
Setiap dari sudut jam ini bakal dipaterikan dengan 2 juta lampu LED berserta dengan tulisan Arab yang cukup besar yang bertulis "Dengan Nama Allah". Selain itu, 21,000 lampu putih dan hijau akan dilengkapkan di sudut atas jam tersebut dan akan terpancar sehingga 19 batu jauh dengan menggambarkan dan memberi isyarat sembahyang lima waktu umat Islam. Selain itu, ianya bakal menjadi satu kemudahan bagi menampung 10 juta orang Islam yang bakal mengerjakan haji pada setiap tahun.
 
Mengikut percakapan Mohammed al-Arkubi, pengurus di salah satu hotel di kompleks menara tersebut melalui telegraph: '..Menara jam tersebut bakal menggantikan Universal Time Standard yang sudah berusia melebihi 126 tahun yang lebih dikenali sebagai Greenwich Mean Time (GMT) yang menggambarkan sebagai sebuah bekas kolonial oleh sesetengan masyarakat muslim. Ini akan meletakkan Mekah terkehadapan dari GMT..inilah sasarannya dan saya amat berbangga dengan pembinaan menara ini '
sumber: nik


Serius : Trangender K-Pop Paling #Cun, Harisu Akan Lancar Album Baru (8 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 08:04 PM PDT

Kenal Harisu?
Dia adalah rangender yang bergiat aktif dalam dunia K-Pop dan selepas lima tahun menyepi, kini dia kembali. Pada Julai 9 akan datang, album barunya akan dilancarkan. Dalam album ini terkandung lagu pertamanya pada 11 tahun yang lalu bertajuk 'Temptation' dan juga tiga buah lagu yang baru.
 

Cool : Warna Air Sungai Yang Merah Jambu Di Senegal (10 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 07:54 PM PDT

Di Senegal, satu tasik di negara yang dinamakan Lake Retba atau Lac Rose adalah sangat unik kerana airnya berwarna merah jambu. Warna ini adalah disebabkan oleh alga Dunaliella Salina Halophile. Warna ini memang ketara pada musim kemarau. Kandungan garam dalam tasik ini juga sangat tinggi iaitu 1.5 kali lebih dari Laut Mati.

Cool : 'Avastar' Kelab Malam Yang Khas Untuk Peminat Filem 'Avatar' (2 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 06:44 PM PDT

Mike Basson dari Afrika Selatan telah tampil dengan satu idea yang baru untuk kelab malam yang diberi nama 'Avastar' di Rivonia. Rivonia adalah kawasan di Afrika Selatan yang serupa dengan Las Vegas. Apa yang menarik di 'Avastar' adalah sekitarnya dipenuhi dengan kecanggihan teknologi serta lampu yang begitu menarik. Selain itu, juga diselitkan unsur filem 'Avatar' di kelab malam ini untuk peminat filem tersebut.


Video :
Serius : Anjing Menyusu Budak Miskin Di india (6 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 06:36 PM PDT

Seorang budak yang miskin fsn kelaparan kini mendapat susu dari anjing jalanan sekitar India. Chotu Kumar ini sering bermain dengan sekumpulan anjing jalanan ini sehingga dia mampu untuk mendapar susu daripada anjing ini. Yang peliknya, anjing ini juga membiarkan Chotu untuk membuat demikian. 

WTF : Wanita Menjual Sesuatu Yang Pelik Dalam Ebay (2 Gambar)

Posted: 06 Jul 2012 06:23 PM PDT

Di New Mexico, seorang wanita menjaul sesuatu yang amat pelik dalam eBay iaitu jiwa beliau. Harganya bermula dengan $2,000 tetapi sehingga kini belum ada yang ingin membelinya. Dia ingin menjual jiwa ini kerana dia rasa jiwanya sangat bernasib baik. Ini kerana dia telah dilanggar oleh kereta pada tahun 2007 tetapi selepas koma serta stroke, dia tetapi sembuh dari segalanya. 

via : woai

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment