Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Thursday, July 12, 2012

Aku Stress Giler


OMG : Perbandingan McDonald's VS KFC Oleh Seorang Blogger Tempatan (3 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 07:57 AM PDT

Perbandingan McDonald's VS KFC Oleh Seorang Blogger Tempatan
Serius : Orang 'Tikus' Di China Dengan Bilik Mini Mereka (10 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 07:49 AM PDT

Orang 'Tikus' Di China Dengan Bilik Mini Mereka.
Di China dengan kepesatan manusia, ramai pekerja yang tiba dari luar bandar atau pedalaman mempunyai masalah untuk mencari tempat tinggal yang murah serta selesa. Jadi ribuan pekerja ini yang tiba di Beijing akan tinggal di tempat letak kereta, stor barangan atau mana-mana yang sesuai pada sesebuah bangunan. Mereka ini dipanggil 'rat tribe' atau orang tikus kerana hidup seperti seekor 'tikus'.

OMG : Bot Laju Impian Orang Kaya Hanya Tinggal Sejarah (4 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 07:31 AM PDT

Bot Laju yang menjadi milik orang kaya ini bernilai RM 1,330,736 ini tiba-tiba terbakar semasa dalam perjalanan. Kejadian ini berlaku hanya selepas 15 minit bot ini diambil dari jeti. Pemilik serta krew bot terpaksa terjun dari bot untuk selamatkan diri mereka.Jadi lesaplah bot yang bernilai RM 1juta ini.

OMG : Rupa Nia Ramadhani Yang Cun Selepas Mengandung (8 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 07:17 AM PDT

 Rupa Nia Ramadhani Yang Cun Selepas Mengandung.
Mari lihat gambar dia bersama Ardiansyah Bakrie dengan anak pertama mereka. Tetapi yang menjadi tumpuan adalah Nia Ramadhani.

Nia Ramadhani yang dulu :Nia Ramadhani Yang Terkini:

Cool : Malimbu Cliff Villa, Lokasi Yang Sesuai Untuk Holidays Di Indonesia (8 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 07:06 AM PDT

Malimbu Cliff Villa, Lokasi Yang Sesuai Untuk Holidays Di Indonesia.
Rasanya nak plan ke sini la untuk honeymoon eh..hihi

Info : Rumah Permata Kasih Memerlukan Bantuan Anda Semua

Posted: 12 Jul 2012 02:14 AM PDTRumah Permata Kasih ni terletak dekat Permatang Pauh, Pulau Pinang. Rumah ini merupakan pusat pendidikan dan kebajikan untuk anak-anak yatim, fakir miskin dan juga asnaf zakat. Berikut merupakan alamat Rumah Permata Kasih ni. 

No. 2, Lorong Pauh Jaya 2/3,
Taman Pauh Jaya,
13500, Permatang Pauh,
Pulau Pinang.
Tel: 0135038343 / 0186650541

Rumah Permata Kasih memerlukan sumbangan dari anda semua untuk melancarkan semua aktiviti yang telah disusun juga untuk menampung keperluan harian anak-anak disini.

Untuk pengetahuan semua Rumah Permata Kasih juga mengagihkan samaada barangan atau kewangan kepada anak-anak fakir miskin dan asnaf zakat yang tinggal bersama keluarga mereka, dengan ini keluarga miskin dan golongan asnaf zakat yang tinggal diluar juga terhibur dengan sumbangan tuan/puan.
 
Aktiviti 


Gambar yang dipamerkan ialah gambar anak-anak permata kasih pergi ke pulau aman dengan menaiki bot.... Perjalanan menaiki bot dari jeti batu kawan, pulau pinang. Pulau aman berdekatan dengan batu kawan. Di pulau aman ini terkenal dengan belacan dan mee udang, disana juga ada chalet bagi mereka yang ingin bermalam disana.. Anak-anak permata kasih pergi kesana cuma setengah hari sahaja melihat pemandangan ciptaan Allah yang indah dan sempat juga makan nasi goreng udang.


Tidakkah korang tergerak hati dan rasa bertanggungjawab untuk membantu anak-anak yatim dan fakir miskin kat rumah ni? 

Mereka sekarang memerlukan bantuan dari kita semua untuk menampung kos especially pada bulan ramadahan dan utk menyambut Aidilfitri nanti.. 


Tak salah kalau kita membantu mereka setakat yang kita mampu. Bukan apa, untuk saham kita di akhirat nnt jugak.. 

Kalau korang nak hulurkan bantuan, bolehlah rujuk blog Rumah Permata Kasih ni. 

Kreatif : Jambatan Lego Di Jerman (6 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 01:57 AM PDT

Sebuah jambatan di tengah ibu kota di Jerman dicat dengan warna seakan-akan lego. Syarikat MEGX telah bertanggungjawab daam mencetuskan idea menarik ini untuk mempromosi LEGO di Jerman.

Sumber : Here

Cun : Nur Fazura Memperagakan Busana Hari Raya 5 Stars Designer (6 Gambar)

Posted: 12 Jul 2012 01:43 AM PDT

Beberapa hari yang lalu satu majlis pertunjukan fesyen yang dipersembahkan oleh 4 pereka fesyen, Hatta Dolmat, Rizman Ruzaini, Hazwani Osman dan Zery Zamry telah diadakan. Selain Fazura selebriti lain yang turut terlibat antaranya ialah Tasha Shilla, Zaquan Adha, Natasha Hudson dan Tengku Azura turut.

Kami difahamkan kemunculan Fazura dipentas peragaan malam itu mendapat tepukan paling gemuruh daripada penonton. Dan melihat kepada gambar Fazura malam itu memang wajar beliau diberi tepukan gemuruh. Sumber : KLhive


{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment