Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Tuesday, August 28, 2012

Aku Stress Giler


WTF : Lelaki Ini Menjadi Perhatian Orang Ramai Kerana Pakaian #WTF (2 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 07:34 AM PDT

Lelaki Ini Menjadi Perhatian Orang Ramai Kerana Pakaian #WTF.
Memang senjaga cari perhatian la ni ho.. hihi OMG : Satu Lagi Mangsa Penggunaan Silikon Yang Dashyat (12 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 03:27 AM PDT

Laura Summers yang berusia 27 tahun dan kini merupakan seorang model di Britain. Dulu semasa di bangku sekolah, ramai orang membuli Laura kerana rupanya seperti lelaki. Jadi dia telah tekad untuk mengubah rupanya sejak dari usia 20 tahun dari rupanya sehingga payudara dan juga tubuhnya. Setakt ini dia telah membuat 18 pembedahan plastik dan kesemuanya mencecah nilai RM280,000. Tetapi pembedahan ini juga membuat dirinya semakin teruk terutama bibirnya.

Di Bangku Sekolah


Selepas Pembedahan

Cool : Hiasan Moden Sebuah Katil Yang Menarik Perhatian (12 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 03:15 AM PDT

Hiasan Moden Sebuah Katil Yang Menarik Perhatian.
Kita biasa tidur atas katil yang biasa je kan. cuba tengok hiasan moden yang mampu menarik perhatian anda. 

Cute : Apabila Enam Ekor Anjing Tidur Bersama (6 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 03:08 AM PDT

 Apabila Enam Ekor Anjing Tidur Bersama.
Memang comel giler..

Cun : Le Hoang Bao Tran, Model Terkenal Di Vietnam Dalam Ao Dai (10 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 03:04 AM PDT

Mungkin ramai yang kenal Elly Tran tetapi hari ini kita tengok gambar adik dia pula ah.
Le Hoang Bao Tran yang baru berusia 14 tahun adalah model yang terkenal di Vietnam buat masa sekarang. Dia memenangi peraduan Teen Model 2009 pada usia 11 tahun. Kini dia menjadi model paling laris di Vietnam dan mari lihat gambar dia dalam pakaian tradisional Vietnam Ao Dai.

Serius : Adakah Ini Belalang Terbesar Di Dunia? (Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:54 AM PDT

Adakah Ini Belalang Terbesar Di Dunia?
Ianya dinyatakan pada gambar yang itu adalah belalang. Jadi adakah ianya betul-betul sebesar tu?


WTF : Stail Rambut Miley Cyrus Yang Agak #Shit (2 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:50 AM PDT

Stail Rambut Miley Cyrus Yang Agak #Shit.
Macam lelaki je stail ini...


 

OMG : Makeup Paling Hodoh Untuk Halloween 2012 (3 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:48 AM PDT

Ingat tak gambar yang diconteng dalam link ini :
Jadi Daisy Young Kim cuba menggunakan idea itu sebagai solekkan pada Halloween tahun ini. Cuba tengok adakah ianya sama.

Fail : Apabila Budak Menyatakan Ayahnya Tukang Masak Terbaik (Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:40 AM PDT

Apabila Budak Menyatakan Ayahnya Tukang Masak Terbaik.
Dia cuba nak bagitahu yang ayahnya adalah best 'cook' ever tetapi tersalah tulis menjadi best coCk ever...


Cool : [Video] "Venus", Kucing Chimera @ Kacukan Di China

Posted: 28 Aug 2012 02:37 AM PDT

Venus Kucing Chimera Ataupun Kacukan Di China.


Berita : Reaksi Samsung Apabila Kalah Dengan Sebiji Buah Epal (3 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:29 AM PDTSelepas setahun pertikaian di mahkamah membabitkan Samsung dan Apple, seorang juri di Amerika Syarikat (AS) kelmarin memutuskan pengeluar telefon pintar dari Korea Selatan itu didapati menciplak teknologi yang digunakan untuk menghasilkan iPhone dan iPad.

Susulan keputusan tersebut, panel juri sebuah mahkamah memerintahkan syarikat Samsung untuk membayar ganti rugi berjumlah AS$1.05 bilion (RM3.25 bilion) kepada Apple.

Berikut reaksi Samsung selepas keputusan mahkamah tersebut:

         Today's verdict should not be viewed as a win for Apple, but as a loss for the American consumer. It will lead to fewer choices, less innovation, and potentially higher prices. It is unfortunate that patent law can be manipulated to give one company a monopoly over rectangles with rounded corners, or technology that is being improved every day by Samsung and other companies. Consumers have the right to choices, and they know what they are buying when they purchase Samsung products. This is not the final word in this case or in battles being waged in courts and tribunals around the world, some of which have already rejected many of Apple's claims. Samsung will continue to innovate and offer choices for the consumer.Apple pula mengeluarkan kenyataan mereka sendiri, beberapa jam selepas kenyataan Samsung dikeluarkan: 

        We are grateful to the jury for their service and for investing the time to listen to our story and we were thrilled to be able to finally tell it. The mountain of evidence presented during the trail showed that Samsung's copying went far deeper than even we knew. The lawsuits between Apple and Samsung were about much more than patents or money. They were about values. At Apple, we value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. We make these products to delight our customers, not for our competitors to flagrantly copy. We applaud the court for finding Samsung's behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn't right.

Bagaimanapun, Samsung yang popular dengan telefon pintar Galaxy S dan komputer tablet Galaxy Tab akan mengemukakan rayuan berhubung keputusan tersebut. Perkembangan itu berlaku selepas sebuah mahkamah Korea Selatan kelmarin mendapati Samsung tidak meniru telefon bimbit keluaran Apple.

Pertikaian kedua-dua gergasi elektronik tersebut bermula apabila firma Apple Inc. memfailkan saman melibatkan pelanggaran paten oleh Samsung pada April 2011.Apple telah melantik pasukan peguam terhandal di AS bagi menuntut gantirugi AS$2.5 bilion (RM7.75 bilion) daripada pesaing terhebatnya, Samsung.

Dalam saman tersebut, firma yang diasaskan bersama oleh mendiang Steve Jobs itu mendakwa Samsung Electronics Co. meniru teknologi dan inovasinya. Namun, Samsung melakukan saman balas dengan menuntut gantirugi AS$399 juta (RM1.24 bilion) daripada Apple Inc.

Dalam hujah penggulungannya, peguam Apple, Harold McElhinny mendakwa Samsung mengalami 'kebuntuan reka bentuk' selepas pelancaran iPhone pada tahun 2007. Samsung, katanya, mengambil kesempatan di atas kejayaan gajet berkenaan apabila memperkenalkan jenama telefon pintar Galaxy S dengan ciri-ciri serupa.

Terdahulu, pasukan peguam Apple menyatakan, hampir tiada perbezaan pada telefon pintar iPhone dan Galaxy. Peguam-peguam Samsung bagaimanapun berkata, beberapa inovasi seperti skrin besar pada siri telefon Galaxy yang sebelum ini terdapat pada iPhone, diperkenalkan bagi memenuhi permintaan pengguna telefon pintar.

Panel juri berkenaan yang dianggotai oleh tujuh lelaki dan dua wanita mula bersidang Rabu lepas. Samsung setakat ini telah menjual 22.7 juta buah telefon pintar dan tablet yang didakwa Apple meniru teknologinya. McElhinny seterusnya berkata, jualan gajet-gajet berkenaan mencecah AS$8.16 bilion (RM25.55 bilion) sejak Jun 2010.

Sehingga kini, Apple dan Samsung menguasai lebih separuh jualan telefon pintar di dunia. Namun, Samsung muncul sebagai pesaing terbesar Apple dan mengatasi firma AS berkenaan sebagai pengeluar terbesar telefon pintar di peringkat global.

Model telefon pintar Galaxy dijana perisian Android yang diberikan percuma oleh Google Inc. kepada Samsung dan beberapa pengeluar telefon pintar lain.

Dalam samannya, Apple turut menuntut Samsung menarik kedua-dua jenama telefon dan komputer tabletnya daripada pasaran AS. Saman serupa telah dikemukakan di beberapa negara lain termasuk Australia, Britain dan Jerman.

Pasaran telefon pintar dan komputer tablet global masa kini dianggarkan bernilai AS$219 bilion (RM685.79 bilion).

p/s : Macam budak-budak..

OMG : Apa Yang Terjadi Kepada Hotel Mewah Di Mozambique Ini? (34 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:18 AM PDT

Grande Hotel ini dibina pada 1955 di Mozambique semasa ia dibawah jajahan Portugis. Hotel ini pernah menjadi hotel termewah di Afrika. Pada 1963, hotel ini pernah menjadi penempatan askar tempatan semasa gerakan kemerdekaan. Pada tahun 1975, askar² berpindah dari situ dan sejak itu hotel ini didiami oleh homeless dan kini mencapai lebih dari 2000 orang.Sumber : Here

Serius : Kalau Belum Sampai Ajal... (6 Gambar)

Posted: 28 Aug 2012 02:13 AM PDT

Kalau dah belum sampai ajal..tak kira la teruk macam mana pun eksiden, tetap akan terselamat... Ajal maut ditangan Tuhan... p/s : Lelaki ni hanya mengalami patah tulang.. 

Sumber : here

OMG : [Video] Padah Menaiki Koc Wanita Dalam Tren di India

Posted: 28 Aug 2012 01:36 AM PDT


Jom kita tengok apa reaksi masyarakat di India apabila lelaki memasuki koc wanita dalam komuter di India.. Aku rasa kat Malaysia pun boleh try buat mcm ni.. Tapi wanita kat Malaysia bukan mcm kat India.. bersopan santun.. hee.. 


p/s : Siap ada yang kene ketuk ketampi tu.. LOL.. 

Sumber : Here

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment