Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Friday, August 3, 2012

Aku Stress Giler


Genius : GiraDora, Mesin Basuh Paling Murah Di Dunia (4 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 09:31 AM PDT

Mesin Basuh GiraDora ini telah dicipta untuk negara yang miskin. Harganya hanya RM120 sebuah. Memang senang di bawa ke mana saja...Cute : Seekor Anak Arnab Yang Sangat Comel (3 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 09:23 AM PDT

Seekor Anak Arnab Yang Sangat Comel...

OMG : Beginilah Keadaan Di Dalam Dewan Parlimen Ukraine (11 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 08:11 AM PDT

Jom tengok gelagat ahli-ahli parlimen Ukraine bertepuk tampar ketika mesyuarat parlimen mereka.. Cool!! hoho..


Sumber : Here

Superb : Rolls-Royce Silver Cloud II Disaluti 1 Juta Kristal Swarovski (5 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 07:31 AM PDT

Gambar dibawah menunjukkan sebuah Rolls-Royce Silver Cloud II yang disaluti dengan lebih 1 juta kristal Swarovski. Kereta mewah model tahun 1962 ini  dipamerkan di Four Season Hotel, Jerman dan bersedia untuk dilelong. Mampu beli?


Sumber : Here

Genius : Cara Surat Khabar Australia Bezakan Dua Negara Korea (Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 04:39 AM PDT

Cara SuratKhabar Australia Bezakan Dua Negara Korea.
Sebab susah nak bezakan dua negara ini, akhbar ini telah menggunakan konsep seperti bawah ini.


Info : Perkampungan Olimpik London 2012 (21 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 03:59 AM PDT

Berikut merupakan gambar-gambar perkampungan Olimpik di London untuk semua atlet yang bertanding. Memang best kampung nih.. semua ada..

Cool : Ruang Kabin Kelas Perniagaan Terbaru Lufthansa Airlines (17 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 03:45 AM PDT

Berikut merupakan ruang kabin kelas perniagaan terbaru bagi kapal terbang syarikat penerbangan Jerman, Lufthansa Airlines.


Cool : Pejabat Google Di Bangunan Taipei 101, Taiwan (16 Gambar)

Posted: 03 Aug 2012 03:34 AM PDT

Berikut merupakan ruang dalaman pejabat Google yang terletak di bangunan Taipei 101 di Taiwan. Jom kita usha..Sumber : Here

Horror : Nak Ponteng Sekolah? Ni Makan Dia.. (Gambar)

Posted: 02 Aug 2012 08:52 PM PDT


BEIJING – Seperti pepatah "buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat," begitulah takdir menimpa seorang pelajar yang cuba ponteng sekolah semalam.

Gara-gara ingin melarikan diri dari kelas, De Fang menderita kesakitan amat sangat selepas bahunya ditembusi pagar sekolah. De, 16, dilaporkan melarikan diri dari kelas dan memanjat pagar sekolahnya di daerah Suixi di wilayah Anhui, tengah China.

Bagaimanapun, dia tersilap langkah dan tergelincir, menyebabkan satu daripada bilah pagar itu tercucuk bahu kanannya. Media tempatan melaporkan, De menjerit sekuat hati untuk meminta tolong.

Dia bernasib baik kerana suaranya segera didengari pelajar lain yang bertindak pantas menghubungi pihak sekolah. Anggota bomba kemudian dikejarkan ke sekolah untuk menyelamatkan De.

Saksi berkata, anggota bomba terpaksa mengangkat tubuh De ke udara untuk beberapa ketika sebelum mereka dapat memotong pagar berkenaan. Dia kemudian dikejarkan ke hospital tempatan untuk menjalani pembedahan kecemasan.

Jurucakap hospital berkata, doktor memerlukan masa kira-kira sejam untuk mengeluarkan bilah besi itu sebelum dapat merawat kecederaannya. Sementara itu, De berkata, dia berasa begitu gementar ketika melompat pagar berkenaan.

Keadaan itu, katanya, menyebabkan tapak tangannya basah kerana berpeluh. "Saya tersalah langkah dan tergelincir ketika memanjat pagar," katanya. 

Sumber : Here

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment