Powered by Jasper Roberts - Blog

Popular Posts

Aku Stress Giler

Posted by Budak Nakal on Friday, August 17, 2012

Aku Stress Giler


Lawak : [Video] Drift Menggunakan Seekor Kuda

Posted: 17 Aug 2012 01:39 AM PDT


Filem Tamil memang terkenal dengan efek yang melampaui batas akal fikiran manusia. Jom tengok dua video kat bawah ni.. Pernah tengok kuda drift?? LOL..


Ni pulak efek kebal.. tak tembus peluru beb.. siap terpelanting balik peluru tuh.. haha


Sumber : Here

Cool : Sebuah Pekan Kecil Di Dalam Penjara Di Bolivia (12 Gambar)

Posted: 17 Aug 2012 01:16 AM PDT


Penjara San Pedro yang merupakan sebuah penjara yang terbesar di La Paz, Bolivia amat terkenal dengan keadaan penjaranya yang mempunyai unsur kemasyarakatan. Apa yang menjadikan penjara ini lain dari yang lain adalah kerana para banduan di penjara ini bekerja seperti di dalam komuniti yang berada di dunia luar contohnya seperti membayar sewa atau memberi sewa penginapan, dan mereka juga tinggal di penjara itu bersama keluarga seperti seperti kehidupan di dalam pekan. Pihak polis jarang memasuki penjara ini malah mereka hanya perlu mengawal di bahagian luar penjara sahaja.

Selain terdiri daripada 1,500 banduan, penjara ini juga terdiri daripada mereka yang bukan banduan. Isteri dan anak-anak para banduan ini juga dibenarkan masuk dan keluar dari penjara ini secara sesuka hati mereka.

Hal ini berlaku kerana, sekiranya suami mereka yang terdiri daripada banduan itu tidak bekerja, keluarga mereka akan mengalami kesulitan hidup di luar sana. Jadi, mereka sering membawa masuk barang-barang ke dalam penjara untuk dijual sama ada dengan cara mendirikan gerai atau pun menjual dari sel ke sel.

Selain itu, seramai 200 anak-anak banduan ini akan diasuh oleh 2 pusat jagaan (nurseri) yang disediakan oleh pihak penjara atau dihantar ke sekolah yang berdekatan dengan penjara. Sesetengah dari mereka juga banyak menghabiskan masa bermain dengan pengawal penjara.

Purata kematian di penjara ini dianggarkan sebanyak 4 kali sebanyak sebulan akibat masalah semula jadi dan serangan ganas antara banduan.

Di dalam Penjara San Pedro ini jugak, mereka membuat undang-undang sendiri. Setiap sektor di penjara ini akan mempunyai seorang ketua dan seorang setiausaha kewangan yang dilantik setahun sekali. Terdapat sedikit toleransi daripada para banduan yang pernah melakukan keganasan terhadap wanita dan kanak-kanak, walaubagaimanapun mereka secara perlahan-lahan akan didisiplinkan oleh banduan lain.

Sumber : Here

Serius : Anjing Di Jepun Dengan Pelbagai Fesyen (12 Gambar)

Posted: 16 Aug 2012 04:56 PM PDT

Anjing Di Jepun Dengan Pelbagai Fesyen.
Bukan sahaja manusia yang berfesyen di sana tetapi juga anjing.

Lawak : [Video] Reaksi Penyokong Apabila Kelab Ini Tak Jaring Gol Dalam 5 Perlawanan

Posted: 16 Aug 2012 04:44 PM PDT

Reaksi Penyokong Apabila Kelab Ini Tak Jaring Gol Dalam 5 Perlawanan.
Penyokong ini terpaksa bagitau di mana letaknya gol...lolx

 

Serius : Pelakon Filem 'The Expendable 2' Dulu VS Kini (9 Gambar)

Posted: 16 Aug 2012 04:31 PM PDT

Pelakon Filem 'The Expendable 2' Dulu VS Kini.

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment